FIT TATA shadow overlay

FIT TATA

Iako je pristigla nova pridošlica u obitelj, nemojte u potpunosti zaboraviti na sebe...

Novosti

[FIT TATA]

S rođenjem djeteta, brigu o sebi stavljamo u drugi plan, ako ne i na posljednje mjesto. Dosta klijenata mi se javlja da dovedu tijelo u red prije ljeta, prije vjenčanja i drugih njima bitnih prigoda, a nakon toga ih jednostavno prestane biti briga. Nakon vjenčanja i rođenja djeteta, svi se zapravo nalazimo na jednom „životnom raskrižju“ na kojem sami odlučujemo u koji smjer ćemo se uputiti.

Prvi put je onaj lakši, gdje sav fokus stavljamo na dijete, koje nam daje samo još mirniju savjest nebrige o vlastitom tijelu. Dolazimo do faze gdje više ne pazimo što jedemo i smatramo da više nije potrebno trenirati i izgledati fit, jer dijete je tu, treba pomagati ženi, treba na poslu zarađivati i osigurati obitelji pristojan život. I gdje sada još ubaciti „mučenje“ na treningu? Slažem se da sa takvim stavom teško možemo ikamo pokrenuti.

Ali takvo stanje donosi ogroman stres, prekomjeran unos kalorija, premalo fizičke aktivnosti što na kraju rezultira prekomjernom tjelesnom težinom koja sa sobom donosi niz zdravstvenih problema. Ni tada nije kasno za promjenu, ali zašto doći na rub provalije da bi se spasili ?

Drugi put je teži put, ali nas zato i jača. Kako fizički tako i karakterno. Drugi put ne podrazumijeva nebrigu o djetetu. Naprotiv, bavit ćemo se djetetom, zarađivati na poslu, pomagati ženi u kući, ali nećemo se prepustiti nebrizi o vlastitom tijelu. To ne mora značiti da se morate staviti na prvo mjesto, već to znači da si morate biti barem toliko bitni da se u potpunosti ne zaboravite. Na ovom putu sami utječete na to što i kada ćete jesti, jer ste se na vrijeme organizirali. Na ovom putu želite voditi brigu o svom tijelu i trening je organizirano uvršten u vaš život. Na ovom putu nemate problema s viškom kilograma i imunitet vam je jači (manje bolesti, više energije tijekom dana).

Nemojte se uspoređivati s drugima. Neki će moći posvetiti više vremena sebi neki manje i to je tako. To ne znači da u budućnosti neće biti više vremena za vas. Ovdje spašavamo Vas. Da se ne izgubite u novonastaloj situaciji. Kao što sam na početku rekao, ovo je teži put nego prvi, jer život s novim članom obitelji mijenja sve. Iako naglašavam kako je ključ uspjeha u organizaciji, morate biti svjesni da to nije lagan zadatak. Organizirajte svoj život i svoje vrijeme u dogovoru s ostalim članovima obitelji tako da se uvijek u danu nađe tih 30-60 min za vježbu. Nije lako biti uspješan i uslužan na više frontova, ali je moguće. Isto kako napredujemo kroz trening, tako ćemo napredovati i kroz sve bolju organizaciju kroz dan.

Mogu reći da je i mene na početku povukao prvi put, gdje sam ispao iz svoje svakodnevne organizacije i nije mi se svidio krajnji ishod. Na vrijeme sam stao na loptu i rekao dosta je. Sve se može ako se dovoljno osoba potrudi. Iako je trenerski posao moj život, nije jednostavno uz novog člana obitelji raditi, trenirati i pravilno se hraniti. Naravno da će kroz cijeli proces biti uspona i padova, ali najvažnije je da ne odustanete. Svatko će pronaći svoj tempo zdravijeg života koji može pratiti i napredovati iz dana u dan. Od malih ciljeva prema većim. Od nezdravog života prema zdravijem. Od masnog tkiva do mišićnog.

Moja novogodišnja odluka je bila da se godinu dana odreknem slatkog, da pratim kalorijski unos i sam si pripremam sve obroke svaki dan, da ne propuštam treninge, da se tuširam hladnom vodom. Na početku smo svi jako motivirani, ali uz svakodnevni stres i obveze lako skrenemo u krivi smjer.

Morate odrediti smjernice koje vam neće biti teške za pratiti i koje će vas motivirati da do kraja izdržite vaš cilj.

Pokušajte dobiti podršku vaše bolje polovice, iako neće biti lako, ustrajte u postizanju dogovora ili kompromisa.

Odaberite trenera da vas nauči pravilnom izvođenju vježbi, planiranju i programiranju treninga.

Pokušajte uklopiti pravilnu prehranu u vaš život i u to pokušajte uvrstiti i ženu i dijete.

 

Znam da smo svi potpisali „U dobru i zlu“, ali zašto moramo onda uvijek težiti najgorem ?

info icon

Dogovori kavu s
GORANOM

close icon
background image background gradient

S Goranom na kavu

Dajem privolu da se moji podaci koriste i obrađuju u svrhu odgovaranja na moj upit.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.
Više informacija »

Slažem se