Procjena postotka potkožnog masnog tkiva shadow overlay

Procjena postotka potkožnog masnog tkiva

Izmjerite krojačkim metrom zadane parametre na tijelu i izračunajte vaš postotak masnoga tkiva.

Novosti

Osim praćenja promjene težine na tjednoj bazi, postotak masnog tkiva vrlo je bitan faktor praćenja unutar vašeg ciklusa transformacije. On vam govori da li kilograme koje gubite odlaze iz potkožnog masnog tkiva ili iz mišića.

Kako biste pratili promjenu u težini, važite se svaki dan od ponedjeljka do nedjelje ujutro natašte i zapisujte dobivene vrijednosti u vašu aplikaciju na mobitelu ili jednostavno u vaše bilješke. Svih 7 zapisanih vrijednosti zbrojite i podijelite sa 7 kako biste dobili prosječnu težinu u tom tjednu.

Kako biste pratili promjenu postotka tjelesne masnoće poželjno je jednom tjedno napraviti mjerenje te poslikati vaš napredak.

Uvijek se mjerite i slikajte isti dan u tjednu, poželjno je da je to ujutro natašte, nakon odlaska na wc. Ja osobno koristim nedjeljno jutro za vaganje, slikanje i praćenje svih promjena na tijelu, no vi si možete odabrati bilo koji dan koji najbolje odgovara vašem životnom rasporedu.

Što je potrebno da bismo izmjerili postotak potkožnog masnog tkiva?

Sve što vam treba je jedan krojački metar te US NAVY BODYFAT CALCULATOR kojeg možete pronaći na početku članka.

MUŠKARCI

Muškarci uzimaju mjeru opsega vrata točno ispod Adamove jabučice na najužem dijelu vrata te opseg struka na najširem dijelu trbuha, točno ispod pupka.

ŽENE

Žene uzimaju mjeru opsega vrata na donjem dijelu iznad trapeziusa (na dijelu gdje se vrat spaja s trupom), opseg trbuha na najužem dijelu te opseg bokova točno po sredini stražnjice (gluteusa).

Nakon izmjerenih vrijednosti, dobivene unosite u kalkulator uz ostale tražene parametre kao što su godine, spol, visina te na kraju dobijete finalni izračun.

info icon

Dogovori kavu s
GORANOM

close icon
background image background gradient

S Goranom na kavu

Dajem privolu da se moji podaci koriste i obrađuju u svrhu odgovaranja na moj upit.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.
Više informacija »

Slažem se