Rezultat ili zabava? shadow overlay

Rezultat ili zabava?

Rad s privatnim trenerom nije jeftin i treba znati odabrati pravog trenera za vas.

Novosti

          U moru svakakvih trenera danas je prosječnom vježbaču jako teško odabrati kvalitetnog. Posebno mu je teško razlučiti razliku između kvalitetnog i šarlatana ukoliko je radio do sada samo sa jednim trenerom.

            U svojoj trenerskoj karijeri upoznao sam se s mnogim trenerima i njihovim načinom rada i vizije. S nekima sam čak i surađivao i učio od njih, a nekima bih poželio da pronađu drugu profesiju prije nego nekoga ozljede.

            Iz viđenog, podijelio bih trenere u 3 kategorije:

  1. Trener koji želi biti trener – to je osoba koja se istinski trudi pomoći drugima, osoba koja ulaže u svoje znanje i vještine, osoba koja teži biti vrhunski i cijenjen trener, osoba koja uči druge i od koje drugi uče.

 

  1. Trener prodavač – to je osoba koja posjeduje odlične prodavačke vještine, ali premalo stručnog znanja o treningu. Ta osoba će vam govoriti točno ono što vi želite čuti, uvjeravati vas da napredujete iako nigdje nema pomaka, a i kada se osvijestite da se niste maknuli s početne točke tada će svu krivnju na profesionalan način svesti na vas i vaš način života. Kako prepoznati takvog trenera? Obratite pažnju koliko vremena u treningu potrošite na razgovor i istezanje, ponekad i na masažu.

 

  1. Trener animator – to je osoba koja svakoga razveseli. Pozitivan, nasmijan, uvijek spreman zadati novi izazov ili novu i nikad prije viđenu vježbu. U jednu ruku to je dobar posao ukoliko on zna stvarno šta radi, jer ćete na taj način zavoljeti trening, ali ukoliko nije svjestan čemu koja vježba služi tada će nastati više štete nego koristi. Trening treba biti zabavan, ali do određene granice. A granica je ta da vi stvarno kroz takav trening napredujete. Mijenjajnje vježbi prečesto i ne praćenje progresije nije dobar put prema ostvarenju vaših ciljeva. Kako prepoznati takvog trenera? Primjerice ako ste tek počeli trenirati, a upravo se nalazite u stoju na rukama uza zid.

 

Rad s privatnim trenerom nije jeftin i treba vam dati prednost u vidu bržeg napredovanja i razumijevanja procesa treninga i prehrane. S druge strane taj proces ne bi trebao biti monoton i dosadan već motivirajući. Zadaća dobrog trenera je naučiti vas kako pametno trenirati, a ne kako da ovisite o njima i ne možete bez njih. Pravi trener posjeduje kvalitetne socijalne vještine i zavidno znanje struke i to zna kvalitetno prenijeti na druge.

Ja kao privatni trener definitivno težim postati trener pod kategorijom 1. Želim ljudima omogućiti da ostvare svoje ciljeve što je moguće brže i sigurnije te ako vas uspijem navesti da uvrstite trening u svoju životnu rutinu nitko sretniji i ispunjeniji od mene.

Nakon čitanja ovog teksta zapitajte se da li se na treningu želite zabavljati i čavrljati ili želite postići cilj zbog kojeg ste angažirali privatnog trenera od samoga početka ?

info icon

Dogovori kavu s
GORANOM

close icon
background image background gradient

S Goranom na kavu

Dajem privolu da se moji podaci koriste i obrađuju u svrhu odgovaranja na moj upit.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.
Više informacija »

Slažem se